logo

За седма година стартира конкурсът „Най-добър млад предприемач на град Пловдив”

16-11-2015

За седма поредна година стартира конкурсът „Най-добър млад предприемач на град Пловдив”. Началото беше дадено със среща на заместник-кмета по „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков със студенти от Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ).

Според правилата и условията за участие всеки жител на Пловдив между 18 и 33 години може да кандидатства само с един проект, в който накратко да опише своя бизнес план, като не трябва да надвишава 25 страници.

Община Пловдив е единствената, която организира такъв конкурс и то за 7-ма поредна година. С провеждането му ние даваме шанс на младите хора в Пловдив да реализират своите добри бизнес идеи”, обясни накратко Георги Титюков. „Практиката показва, че нашата подкрепа осигурява реализация на онези инициативни младежи, които имат виждане за своето бъдеще и знаят как да го направят. Тук идва нашата роля да ги подпомогнем финансово за това”, сподели още той.

И тази година е предвидено да има награден фонд , като за спечелилия I-во място той е - 7000 лева, за II-ро – 4000 лева, а за двете III-ти места са предвидени по 2000 лева. За най-младия участник, представен от ВУСИ, е осигурена парична награда на стойност 1000 лева от самото висше учебно заведение. Съставът на комисията, която оценява идеите, включва представители на Община Пловдив, журналисти, членове на студентски и академични съвети, експерти от IT сектора.

През последните години наблюдаваме тенденция, според която бизнес плановете, които кандидатстват в конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив”, стават все по-интересни и атрактивни”, заяви Титюков.

Датата, до която желаещите могат да кандидатстват със своите бизнес идеи, е 22 януари 2016г.

Днешната среща е първата от поредица информационни инициативи, като предстоят още и със студенти от останалите висшите учебни заведения в Пловдив, както и с ученици от Националната търговска гимназия.

Повече информация за конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив” може да видите, публикувана на сайта на Община Пловдив в категория „Спорт и младежи”:

http://www.plovdiv.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%87-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4/

Обратно