logo

Първият магазин на ОП "Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив" отвори врати

17-06-2021

Днес Георги Титюков - зам.-кмет с ресори "Спорт, младежки дейности и социална политика", заедно със зам.-кмета по финанси Величко Родопски, общинския съветник Румяна Толова, директора на дирекция "Социална политика" Веселина Ботева и директора на общинското социално предприятие - Ванина Костадинова отриха първия магазин на ОП „Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив".
Предприятието е създадено през 2018 година по европейски проект, спечелен от Община Пловдив. Целта му е да обучи и да предостави възможност за развитие на хора с различен тип увреждания, за да се почувстват равноправни, значими и пълноценни. В момента в предприятието работят 27 човека и има 3 арт ателиета, а в магазина са изложени смесени артикули - текстилни, керамични и стъклодувни. Стъклодувното ателие е единственото в България. Всички изделия са изработени изцяло от хората с увреждания. За своята почти тригодишна дейност предприятието е носител на 3 престижни награди - две са от Министерството на труда и социалната политика, а третата от ежегодния "Панаир за социално предприемачество".
Скоро ще бъде открит още по-голям магазин в Капана, в който ще има и работилница.
Обектът е локализиран в пешеходния подлез на бул. „Цар Борис III Обединител“ до хотел „Тримонциум“, където всички могат да закупят изделията.

Обратно

Галерия