logo

Наградихме победителите в конкурса "Най-добър млад предприемач" на Пловдив

09-06-2023

Раздадохме наградите в 15-тото издание на конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ организиран от Община Пловдив, по идея на зам. кмета по спорт, младежки дейности и социална политика и председател на партия "Кауза България" Георги Титюков.
Право да представят бизнес планове имаха участници от 18 до 35 години с постоянен или настоящ адрес на територията на града.
Първа награда спечели проектът „Родолюбец“ за иновативно обучение по роботика и програмиране вдетските градини. Иновативната идея на Василена Стойнова, начална учителка в СУ „Симон Боливар“, беше оценена с най-много точки от журито и получи първата награда от 10 000 лева.
Второто място и 6 000 лв. получи дългогодишният доброволец към „Червен кръст“ Ивелина Караатанасова. Тя е разработила платформа за екологосъобразно пътуване в градска среда. Наградата й беше връчена от общинския съветник Едуард Сарафян.
Двете трети места спечелиха проектите на Даниела Илиева за идеята й да отвори зоомагазин в Ягодово и на Георги Дойчев от ЕГ „Иван Вазов“ за проекта „Осмото тепе“. Идеята включва издаване на сертификати на български и чуждестранни туристи, които са посетили Пловдив. Целта е популяризиране на туризма в града. За третото място призьорите получиха по 3000 лв. Наградите им връчиха съответно общинския съветник Румяна Толова и Желязка Белчилова, педагог от Общински детски комплекс.

Обратно

Галерия