logo

Откриха несъответствие между брой бюлетини и записаните в протоколите

18-11-2015

Делото на "Кауза Пловдив" за изборите ще продължи в петък, 20 ноември от 11.00 часа. Това реши съдия Мария Златанова. Делото се гледа и днес, като бяха преброени гласовете в 4 избирателни комисии.

В две от тях се оказа, че има несъответствие между недействителните бюлетини, отразени в протоколите на ОИК и резултата от броенето днес. Така например в 81-а секционна избирателна комисия, която в протокала си е отразила 21 недействителни бюлетини за "Кауза Пловдив" днес се оказа, че тези бюлетини са действителни. В друга секция се оказа, че отразените 41 невалидни бюлетини са валидни.

Именно заради тези несъответствия, констатирани на днешното заседание съдия Златанова допусна преброяването на още 5 секции. Това ще стане в петък.

Припомняме, че "Кауза Пловдив" поиска това броене, защото смята, че може да получи още един мандат в Общинския съвет. От днешните данни стана ясно, че коалицията може да прибави допълнителни 62 гласа към резултата си, а ако събере още 40, ще може да вкара в местния парламент още един общински съветник.

Източник: plovdiv24.bg

Обратно