logo

Георги Титюков с важни предложения към жителите на квартал "Съдийски"

31-10-2019

"В моята програма район "Централен“ е разделен на 15 микрорайона. В района има общи проблеми, които трябва да се решат, но има и специфични, които са характерни само за конкретния микрорайон. Готов съм да започна веднага работа по най-належащите проблеми в квартал "Съдийски“, каза Георги Титюков, кандидат за кмет на район "Централен“ от "Кауза Пловдив".

В началото на годината основен ангажимент, който Титюков пое като заместник-кмет на община Пловдив пред живущите в квартала, е изграждане на нова детска ясла с млечна кухня на ул. "Стоян Михайловски" №13. Това ще бъде и първото и най-важно нещо, с което ще започне работата си в квартала. Въпреки че през януари по предложение на Едуард Сарафян от "Кауза Пловдив“ бе гласувано и одобрено отпускането на 65 000 лева за проектиране на детска ясла с млечна кухня, настоящият районен кмет Георги Стаменов настоя да се престрои ЦДГ "Радост". На обществено обсъждане с жителите на кв. Съдийски през февруари бе решено бившата детска градина на ул.“Стоян Михайловски“ №13 да бъде изградена ясла с 4 групи и с млечна кухня. Но вече осем месеца няма развитие по въпроса, като все още не е пусната обществената поръчка за проектиране на новото съоръжение.

Много е важно да бъде избран и граждански съвет от по трима представители от всеки от 15-те микрорайона в "Централен“, които ежемесечно да се срещат с кмета и да коментират проблемите и възникналите казуси.

Предвижда се да се санира и ремонтира ОУ “Георги Бенковски", като ще се подмени оградата и ще се изгради спортна зона в двора. Ще бъде извършен и ремонт на тротоарните плочки на улиците “Илия Блъсков", “Стоян Михайловски", “Свила", “Бачково", “Апостол Узунов", “Дякон Иларион", “Царево", “Дон", “Персенк", “Рила", “Стадион", “Уста Генчо", “Колоездачна", “Горолом", “Бдин", както и тротоарът на гърба на бившата казарма на ул. “Антон Папазов", ще подобри преминаването на пешеходците и майките с колички.

Ще бъдат преасфалтирани малките квартални улици от “Менделеев" до бул. “Хр. Ботев". Ще се отстрани голямата дупка на кръстовището на ул. “Апостол Узунов" с ул. “Стоян Михайловски". Ще се реновират павираните улици “Антон Папазов", “Константин Величков", “Георги Груев", “Колоездачна".

От значение за кв. Съдийски е поддръжката на зелените площи в края на ул. “Странджа“, до ул. “Стадион". Необходимо е и поддържането на зелените площи в междублоковите пространства от отговорник, живеещ в близост и назначен към община Пловдив.

Можете да подкрепите Георги Титюков, като гласувате с номер 13 в бюлетината за кмет на район "Централен“!

Обратно