logo

Тома Спространов: Искам всички управници да са като Титюков

30-10-2019

Тома Георгиев Спространов е от стар български род. Роден е на 14 август 1941 г. в Пловдив, Царство България. Емблематичният пловдивчанин е завършил Аграрния университет в Пловдив и дори е работил в сектора. Но съдбата му отваря пътища в радиото като водещ на музикални предавания, а по-късно и на доста телевизионни продукции.

От 1 януари 1967 г. Тома води предаването "Любопитно петолиние“, което продължава да се излъчва по Радио Пловдив всяка неделя. Той има големи шансове да кандидатства за Книгата на рекордите "Гинес“, тъй като не е открито другаде досега музикално радио-шоу с толкова дълъг живот в ефира. Феноменалният водещ има много награди, последните от които са наградата на БНР "Сирак Скитник“ 2016 за значим принос в развитието на БНР; наградата "Златен глас“ за 2016 г. на фондация "Надежда Дженева“. На 29 ноември 2016 г. е удостоен с отличието "Златен век“ от Министерството на културата.

Тома Спространов е носител на Почетния знак на град Пловдив, което е най-високото отличие на града.

"Мили съграждани – приятели и фенове, знаете, че през годините съм удостояван с много награди от всякакво естество – включително с отличието "Златен век“ от Министерството на културата. А през тази година станах и почетен гражданин на Пловдив.

През всичкото това време обаче моята най-голяма радост е тази, че съм пловдивчанин и че живея в този вечен град. А най-хубавото е, че вече съм в златна възраст и няма за какво и от кой да завися.

Затова думите ми искам да се приемат като съвет към по-младите поколения. Ценете добрите ръководители. Пазете ги! Не позволявайте да бъдат изместени от властта от амбициозни кариеристи. Избирайте ги, гласувайте за тях, ако сте убедени, че работят за вас и са честни в управлението.

Аз пак ще гласувам за Георги Титюков. За кмет на нашия, район "Централен“. Защото досега, откак се помня, сме нямали такъв човек нито в районната администрация, нито в градската. Уникален работар. И не се крие от хората. Открит и готов е за контакт винаги. Колкото пъти за последните 20 години сме се събирали на срещи с него в махалата, нито един друг кмет не е правил с хората. Не само че приема в кабинета си, но и ходи на срещи по клубове и градинки. И не само обещава, но и изпълнява.

Няма да говоря много. Това е достатъчно. Ценете добрите ръководители! Те са рядкост. Изключителна рядкост.

Гласувайте за Георги Титюков с №13 за кмет на район "Централен“! Искам кметът ни да мисли за хората. А Титюков го е доказал с работа, не с обещания".

Обратно