logo

Проблемите на гражданите определят програмата на „Кауза Пловдив“

03-04-2019


„Ясно е, че големите инфраструктурни проекти ще залегнат в предизборните програми на всички партии, разбира се и на „Кауза Пловдив“. Всички искат да се случат и Голямоконарско шосе, и бетонния мост над р. Марица, пробивът „Модър-Царевец“, затова ние от „Кауза Пловдив“ стартираме една инициатива – разкриваме открити приемни във всички райони, както и анкета на сайта ни www.kauzaplovdiv.com, чрез която ще се проучат желанията на пловдивчани и важните, според тях, проблеми, които трябва да се реализират. В зависимост от получените резултати ние ще напишем нашата програма, с която ще се явим на Местни избори 2019, така че тя да е съобразена максимално с реалните проблеми и искания на хората”, каза Георги Титюков. 
Запитан дали ще бъде кандидат за кмет на район „Централен“ или за кмет на Община Пловдив, той заяви, че към настоящия момент единственото сигурно е, че коалицията ще се яви с пълна листа от 51 кандидати за общински съветници, подредена тук в Пловдив.
"Радващо е, че през годините подкрепата за нас расте. В сферите, в които работим, се справихме добре", похвали се Титюков и поясни, че при самостоятелна листа търсеният максимум ще е 6 места в местния парламент, при 4 в момента.
„Водим постоянни разговори с колегите в дясно. За мен най-добрият вариант за определяне на кандидати са предварителните избори. Лично аз съм готов да направя крачка назад в името на обединеното дясно.” Заяви Титюков и допълни „ Разговарял съм със стари седесеари от СДС, двама от лидерите на Демократична България, с БДФ, със земеделците на Николай Ненчев. Не изключвам никоя партия и се надявам на обща среща с представители на всички десни партии в по-голям формат. Разговори с ГЕРБ, която е и най-голямата партия, ще има и сега.”
Относно предстоящата извънредна сесия на Общинския съвет по повод исканата оставка на арт директора на Фондация „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева, Титюков заяви:
„Може да гласуваме и „ЗА“ оставката, но няма да чуете от нас критики за работата на Фондацията. Не смятам, че приятелски огън по фондацията би помогнал за имиджа на Пловдив. Не е сега моментът да се критикува. Ние също имаме забележки, но няма да ги споделяме публично. Трябва да отчетем това, че сегашният екип, начело с Кирил Велчев, е свършил голяма част от работата по подготовката и спечелването на кандидатурата на Пловдив за столица на културата. Всички ние трябва да сме обединение, тъй като това е голям шанс да представим Пловдив в най-добра светлина.“

Обратно

Галерия