logo

Вижте кой спъва плановете за нова ясла в "Съдийски"

12-02-2019

Среща с жителите на квартал "Съдийски" готви зам.-кметът Георги Титюков. Тя идва като продължение на казуса със замразеното изграждане на Център за настаняване от семеен тип и преходно жилище за младежи на ул. "Стоян Михайловски" 13.

През октомври миналата година Титюков се срещна с пловдивчани на място. Тогава се стигна до решението общинските съветници от "Кауза Пловдив" да предложат в бюджета на Общината за 2019-та средства за проектиране и изграждане на детска градина или ясла, което и направи съветникът Едуард Сарафян на сесията за бюджета. Той поиска 65 000 лева да се определят за проектиране на детска ясла с 4 групи и млечна кухня на общинския терен от 2,5 декара. Но при гласуване на средствата "Кауза Пловдив" срещна неочакван отпор от страна на кмета на район "Централен" Георги Стаменов. 

Стаменов обяви, че администрацията му иска да проектира пристройка за две нови групи в двора на съществуващата ЦДГ "Радост" - една яслена и една към детската градина, както и млечна кухня. За проекта поиска 20 000 лева. "Надявам се през 2019-та година пристройката да бъде проектирана и след това да се избере изпълнител за реализирането й", заяви още той. Георги Титюков, обаче, бе категоричен, че това са две коренно различни предложения - едното касае пристройка към ЦДГ "Радост", а другото се отнася конкретно за имота на ул. "Стоян Михайловски" 13. 

Зам.-кметът припомни и срещата си с близо 300 жители от квартала, които сами настояха за детска ясла и млечна кухня на това място. Контрапредложението на "Централен" не закъсня и Стаменов обяви, че няма пречки теренът да се разчисти от постройките и да се превърне в парк. 

В крайна сметка решението остава в ръцете на самите пловдивчани и сумата от 65 000 лева ще бъде изразходвана за това, което самите те поискат. Срещата ще се проведе на 12 февруари от 18 часа в училище "Георги Бенковски", от кабинета на Титюков вече са изпратили официалната покана за присъствие и на районния кмет.

Източник: plovdiv24.bg

Обратно