logo

2 000 лева помощ за Ангел Краевски по предложение на „КАУЗА ПЛОВДИВ ”

24-09-2020

Днес, на заседанието на Общинския съвет, общинските съветници от Коалиция „Кауза Пловдив ” отправиха предложение да се осигурят част от средствата за медицински разходи, лечение, медицински изследвания, болничен транспорт, лекарства, трансплантация на стволови клетки, квартира и пътни разходи на Ангел Краевски. Сумата, която ще бъде отпусната, е в размер на 2000 лева. Предложението бе прието единодушно.

Болестта, която е диагностицирана, е остра миелоидна левкемия. В момента се лекува в Клиниката по хематология  в Пловдив и му предстои нов курс по химиотерапия, но за пълното му възстановяване е необходима скъпоструваща трансплантация на стволови клетки в Германия. Необходимите средства за лечението, съпътстващите го разходи и последващите процедури са непосилни за едно нормално семейство. На този етап са събрани 306 237,26 евро, а са необходими 400 000 евро.

„Не става въпрос само за финансова помощ, а за съпричастност и морална подкрепа, която всички, ние, като хора трябва да отдадем в такъв момент ”, коментира общинският съветник от Коалиция „Кауза Пловдив ” Цветелин Цоневски.

Обратно

Галерия