logo

Асен Златев: Вярвам на Георги Титюков. Той трябва да е кметът на "Централен"

31-10-2019

Асен Иванов Златев е български състезател по вдигане на тежести. Роден е на 23 май 1960 г. в с. Царимир, Пловдивско. Започва състезателната си кариера в СК "Марица“ (Пловдив) под наставничеството на Ганчо Карушков. Учи в Средно спортно училище "Васил Левски“ в град Пловдив.

Спортната му кариера е в категориите 75 кг и 82,5 кг и започва ударно. През 1980 г. е световен шампион в Москва. Същата година на летните олимпийски игри Москва е олимпийски шампион. Следват златни медали от европейско първенство (1982, 1984, 1985) и сребърни (1981,1983). Световен шампион през 1986 г. и сребърен медалист (1983, 1985). Носител на приза "Златен килограм“. Поставя 20 световни рекорда. Готви за още три олимпиади, но не участва в тях по независещи от него причини. Капитан на националния отбор повече от единадесет години. Четиринадесет години няма загуба на подиума.

В националния отбор по вдигане на тежести остава до 1992 г. Състезава се в Бундеслигата по щанги на Германия за отборите на Лаймен и Кемниц. След края на спортната си кариера са занимава с частен бизнес в областта на млекопреработването. Почетен гражданин на Пловдив от 2000 г.

"С Георги Титюков се познаваме от деца. Нашата дружба устоя на изпитанията на времето и до ден днешен сме приятели. А, който ме познава, знае добре, че аз много внимателно подбирам приятелите си. Нашите дядовци са били приятели, ходили са заедно на пазар, сигурно са и ергенували заедно. Ние с Георги Титюков продължихме тази традиция. Подкрепям го не само поради личните взаимоотношения между нас. Аз не се занимавам с политика, но заставам зад него, защото той е свестен човек, не е свързан с машинациите и е далече от задкулисието.

Напълно вярвам на Георги Титюков и съм убеден, че той ще даде всичко от себе си не само за район "Централен“, но и за просперитета на Пловдив. Той трябва да е следващият кмет на район "Централен“, защото само той познава всички улици в района, живущите там и винаги се отзовава и помага за решаване на проблемите им. Когато през 2014-2015г. беше кмет там, хората го обичаха и го поздравяваха за добре свършената работа. За 1 година направи това, което други не успяха и за 4.

Затова призовавам всички да гласуват за Георги Титюков с №13 за кмет на район "Централен“ на балотажа 3 ноември!", заяви Златев.

Обратно