logo

За нас

Коалиция от партии "Кауза Пловдив" е учредена през 2011 година и включва три партии - "Кауза България" и "Общество за нова България". Председател е Георги Титюков.

На местните избори през 2011г. коалицията спечели почти 6000 гласа, което й отреди две места в Общинския съвет, съответно - Георги Титюков и Константин Георгиев. След като Титюков беше назначен за заместник-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика" в Община Пловдив, следващия в листат зае неговото място в местния парламент, а именно - Едуард Сарафян.

От 1-ви август 2014 година до момента Георги Титюков е кмет на район "Централен" с решение на Общинския съвет, след като предишният кмет беше отстранен от длъжност, поради съмнения за злоупотреби със служебното си положение.

На 09.09.2015 г. коалиция "Кауза Пловдив" се регистрира в ОИК за участие в изборите за кмет и общински съветници на 25 октомври 2015 година. Част от нея са следните партии: „Кауза България“, „Единна Народна партия (ЕНП), „Национално сдружение за права и свободи“ (НДПС) и „Новите лидери“.